ZOSz selecteert zorgvuldig professionals

Bevoegdheid en bekwaamheid

Natúúrlijk voert ZOSz in eerste plaats een controle op bevoegdheid en bekwaamheid uit. Wij zien de diploma's en certificaten van bijscholing in tijdens de zogenoemde "diploma- en kwalificatiecheck".

 

Wij wijzen de zzp'ers op hun eigen verantwoordelijkheid, wanneer het gaat om het uitvoeren van handelingen in de praktijk. Hebben ze bijvoorbeeld al een tijd niet gezwachteld? Dan raden we ze een opfriscursus aan. 

Photo by Sarah Pflug from Burst


Photo by Matthew Henry from Burst

Wkkgz eisen

Daarnaast controleren wij of de zzp'er voldoet aan alle eisen van de Wkkgz. Wij hebben hiervoor een lijst met eisen samengesteld, waaronder onder andere:

 

- Aansluiting bij klachtencommissie

- Betaalbewijs van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

- Aantoonbare kennis van de Meldcode Huiselijk Geweld


Persoonlijke kennismaking

ZOSz kiest voor een persoonlijke aanpak. Alle nieuwe "ZOSzers" (zzp'ers die via ZOSz aan de slag gaan) worden uitgenodigd voor een kennismaking bij ons op kantoor. Hier kunnen we gelijk zien welk type zorgverlener het is, wat de wensen van de zzp'er zijn, en bij welke zorginstelling dit eventueel zou passen. 

 

Tijdens deze kennismaking doen we direct de volledige "diploma- en kwalificatiecheck", in plaats van de papieren per mail te ontvangen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook de echtheid van een VOG controleren, en direct vragen stellen wanneer er documenten onduidelijk zijn. 

 

LET OP! In verband met de coronamaatregelen organiseren wij sinds maart 2020 de kennismakingsgesprekken via beeldbellen (Zoom/Skype)

Photo by Matthew Henry from Burst